2012. április 14., szombat

Húsvéti csokitojások

Húsvétkor, ezeket a csoki tojásokat kapták a locsolóim. A formát a férjemtől kaptam, meglátta a Lidl-ben és megvette. Hát mikre nem gondol:) Egy szilikon forma 3x2 tojásformával. Sütit is lehet benne készíteni, de nekem rögtön az jutott eszembe róla: CSOKITOJÁSSSSS. Az Ázsia Bt.-ben vettem, citrom illetve narancs ízű csokipasztillákat, tehát volt, zöld illetve narancs színem, valamint barna és fehér a csokiktól ugye. Megolvasztottam a csokikat és temperáltam őket, mégpedig úgy hogy a 2/3- csokit olvasztottam majd az 1/3 csokit hozzákevertem és lehűtöttem a megfelelő hőmérsékletre. Sajnos egy dolgot kifelejtettem, megütögetni a formát kikenés előtt így légbubik lettek a tojásokon. De minden fiúnak tetszettek, utána pedig az ízüket dícsérték, mert jó ízű volt a narancs és a citrom csoki. Valamint miután a kikent tojások megszilárdultak, kikentem még egy réteggel belül, így nem törtek szét a kivételkor. Miután kivettem a formából a két fél tojást, fogtam magam elővettem egy serpenyőt, alá gyújtottam és amikor meleg volt egy pillanatra hozzáértettem a két fél tojást, amiket ezután összeragasztottam. És már kész is a tojás, a locsolóknak. Arányokat nem írok, mert sajnos nem tudom pontosan mennyi csokit használtam el.



6 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes! Ilyen csokiknak én is örülnék, ha fiú lennék és locsolnék! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen húsvétkor én is szeretnék fiú lenni, szívesen mennék locsolkodni :)

      Törlés
  2. Nagyon szépséges tojásokkal kedveskedtél a locsolóidnak. Szuper pasi a férjed, hogy ilyen klassz ajándékkal lepet meg. Én is láttam a Lidl-be a formát, megfogtam aztán visszatettem, na most sajnálom igazán.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, tényleg az :) De lehet csak a hasára gondol mert tudja hogy úgyis valami finomsággal lepem meg cserébe :)

      Törlés
  3. Hú, hogy te miket nem készítesz:) Nagyon cukik és jópofák lettek. Szerencsések a locsolóid, egyedi készítésű tojásokat kaptak:) Olyan szép, meg sem enném:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Anyukám is ezt mondta, meg sem tudná enni. Erre az öcsém közölte, az csoki az csoki nem azért van hogy nézegessem :) És befalt egy felet :)

      Törlés