Tegnap már ígértem ezt a
receptet. Szintén, egy málna rebarbara kombináció, de ebbe a fagyiba, nem
egészben raktam a málnát, hanem lepürésítettem. Még intenzívebb málna íze lett,
de megmaradt a rebarbara, savanykássága. Nagyon finom lett. Bár a fiúk nem
győzik hangsúlyozni bizony nem csak gyümölcs fagyi van a világon. Legközelebb
nekik kedvezek valamivel.
Málnás - rebarbarás fagylalt:
2 tojássárgája
2 dl tej
15 dkg cukor
2 dl tejszín
3 szál rebarbara
200 g málna
A tojás sárgákat,
kikeverem a cukorral. Majd a tejjel, és sűrűre főzöm. Kihűtöm.
A rebarbarát, most nem
sütöttem, meg mert ezt a fagyit egyszerre csináltam a málnás rebarbarás pitével
és több rebarbarát cukroztam le, így nyersen került a fagyiba. Tehát a málnát
és a cukrozott rebarbarát lepürésítettem. A tejszínt felverem és összekevertem
a pürével. Majd hozzáforgattam a tojásos krémet. Dobozba tettem és utána a
fagyasztóba. Óránként átkeverem és mikor jó az állaga, már lehet is enni.
Nagyon finom lehet!:) A fiúk milyen szerencsések hogy minden nap van valami finomság!:)
VálaszTörlésKöszi :) Azért nincs minden nap finomság, de ha gyakran is készítek valamit akkor csak kis adagokban :)
Törlés