2011. augusztus 30., kedd

Gombócleves

Az egyik kedvenc levesem. Akkor is szívesen készítem, ha nem csinálok mellé valamilyen édes gombócot. Amúgy tényleg szereti nálunk a gombócot mindenki a családban. Legyen édes, sós mindenkinek bejön.


Gombócleves:
Hozzávalók:

1 nagy fej hagyma
zöldség
sárgarépa
só, bors, ételízesítő
petrezselyem
pirospaprika

Gombóchoz:
20 dkg főtt, összetört krumpli
20 dkg liszt
1 tojás

A krumplit odateszem főni, ha kész összetördelem a krumplinyomóval, és hozzáadom melegen a lisztet, a tojást ha igényel még sót. Jól összedolgozom. Hagyom kihűlni. Én most tettem hozzá apróra vágott petrezselymet is, de ez nem kötelező.
Tudom furcsa hogy melegen adjuk hozzá, régen megvártuk mi is, hogy kihűljön. De Anyu látott egy műsort a Gombócfesztiválról és ott egy néni azt mondta melegen kell bele rakni úgy a jó. Hát kipróbáltuk, a Mama szörnyűlködött, dobhatjátok majd ki az egészet! De finomabb a gombócunk mint az övé, szóval 1:0 ide :)

Kis kockákra vágom a hagymát, megdínsztelem, majd hozzáadom a felkarikázott zöldségeket. Ha szépen megpárolódtak hozzáadom a főtt krumpli levét!!!!!
Ez fontos finom lesz tőle :) 

Főzőm a levest de adok hozzá kis borsot, ha igényel ételízesítőt, pirospaprikát valamint aprított petrezselymet. Mikor már minden megfőtt szép kis gombócokat készítek, és megfőzőm a levesbe őket.
Ha megfőttek kész is a levesünk. A gyerekek imádják :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése