2011. október 6., csütörtök

Zsuzsi szelet

Kislányom, ilyen receptet nem a netről szedünk - Mondta Anyukám amikor életembe először nekifogtam Zsuzsi szeletet sütni. Na de akkor honnan? Nézd meg a füzetet ott van valamelyik papírfecnin. Hát jól van no. De biztos a neten is találnék jót. Ekkor már csúnyán nézett úgyhogy nekifogtam, megkerestem, megsütöttem, vért izzadtam, mire kinyújtottam azokat a nyavalyás lapokat, nem megy ez nekem. CSak ne szeretném annyira :) De azért finom lett, hamar el is fogyott mint kiderült nemcsak én szeretem annyira :) 



Zsuzsi szelet:

3 ek méz
3 tojás
20 dkg cukor
3 púpos ek kakaópor
8 dkg margarin
40 dkg liszt
2 kk szódabikarbóna

A mézet a margarinnal megolvasztjuk gőz felett. Ezt a nedves keveréket a liszthez adjuk. Ebbe belerakom a szódabikarbónát a tojást a cukrot és a kakaót. Jól összegyúrom és pihenni hagyom a tésztát úgy egy órát. 4 Gombócot csinálok belőle, kinyújtom őket, majd meglisztezem a tepsi hátulját és kisütöm rajta. Ez közepes lángon 7-8 perc. Ha a lapok megvannak és kihűltek megkenem a krémmel.

Krém:

3db vanília puding (állítólag akkor a legfinomabb ha a puding banános)
1 l  tej
17 dkg vaj
1 ek liszt 
6-9 ek cukor

A pudingokat és a lisztet kikeverjük és  megfőzzük a tejjel, a vajat kikeverjük a cukorral. Majd ha kihűlt a puding összeöntjük őket és habosra keverjük


Tetejére: 

1 tábla tortabevonó olvasztva elkeverve 3 ek olajjal. Miután kicsit megszilárdult, szépen rákenjük a kihűlt sütemény tetejére.








4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ez a sütemény!!! Én még nem sütöttem, de imádnám. Én hiszek az anyukádnak, hogy ennél jobb recept nincs a neten, így nem is keresgélek, viszem a TI családi recepteteket.:)

    VálaszTörlés
  2. Örülök :) Jó kis süti, az egyik kedvencem, csak ne kellene annyi lapot nyújtani, de mindenképp megéri :)

    VálaszTörlés
  3. Van egy recept Anyukámtól, ahol lapok közé megy banános pudingból a krém- mennyei finom!!!! Régen sütöttem, meg fogom keresni. Nagyon jól mutat Zsuzsi szeleted, én is viszem a Tiéteket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ez az egyik kedvencem. Kiváncsi lennék a te banános krémesedre :)

      Törlés