2012. március 18., vasárnap

B&B mogyorós rozsfalatok

Felavattam a sütipecsétemet. Nagyon klassz volt vele dolgozni. Elif tanácsai alapján készítettem, a pecsétet, de saját keksszel próbálkoztam. Ami nem volt épp szerencsés, mert igaz hogy kevés sütőpor van benne, de ez is soknak bizonyult. Picit torzult a minta,  de nekem tetszik és a gyerekek azóta emlegetik azt az írásos kekszet. Annak ellenére hogy sütipecsét használatához nem a legjobb, egyébként egy nagyon finom keksz. A férjem hozott haza rozspelyhet és zabpelyhet. Zabfalatot már csináltam régebben, csak a recept még nem került fel. Ott zabpehelyt és diót használtam. Most rozspelyhet és mogyorót. Nos nekem az utóbbi jött be. Már a gyúrás és a sütés közben is áradt belőle a finom mogyoró illat. A kicsi már majd meg őrült sütés közben, épp csak kicsit hűlhetett a rácson a keksz, a szorgos mancsocska, már kapta is le a rácsról és langyosan falatozta. Persze a bátyjának sem kellett több és rohant a kekszért. Hamar el is fogyott. Ez dupla adag, 40-50 db keksz jön ki belőle mérettől függően.


 Mogyorós rozsfalatok:

40 dkg liszt
20 dkg darált pörkölt török mogyoró
25 dkg rozspehely darálva
5 dkg zabpehely darálva
30 dkg cukor
40 dkg margarin
1 ts sütőpor
2 tojás


A mogyorót, és a rozspelyhet, kávédarálón, ledarálom. A zabpelyhet éppen csak hogy legyen egy kicsit darabosabb pehely benne. A mogyoróhoz, a pelyhekhez hozzáadom a lisztet, a sütőport, a cukrot (férjem szerint mehetne bele kicsit több, szerintem így is elég édes). Majd hozzákockázom a margarint és elmorzsolom. Majd hozzáadom a tojásokat és tésztát gyúrok belőle. Ha nem áll össze rendesen kevés tejet adok hozzá. 1 órára a hűtőbe teszem. Majd kinyújtom szép vékonyra, kiszaggatom pogácsa szaggatóval és 180 fokra előmelegített sütőben, 10-15 percet sütöm. Rácson hagyom kihűlni. Nagyságtól függően 40-50 db kekszet kapunk.




4 megjegyzés:

  1. De csinik lettek! Tök jók :)

    Írtam neked a Blogkóstoló kapcsán a blogomban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Nagyon örülök, hogy még csatlakozhatok :))))

      Törlés
  2. Nagyon guszta és finom lehet! Gondolom a gyerkőcök nem sokáig csodálták a kekszedet hamar elfogyott!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. El bizony :) Készült néhány felirat nélküli is, azok maradtak utoljára mert még a felnőttek is csak a pecséteset akarták megenni :)

      Törlés