2012. március 21., szerda

Sajtkrémes csiga

A kedvenc ropogtatni valóm, amit házilag készítek. Nagy B szerint isteni, kis B szerint ham-ham. Nagyon szeretik. Egy adagnak neki sem fogok általában 2 -3 kell hogy a család azt mondja oké, ez elég lesz. Ahogy sül úgy tűnik el a tálból. Úgy kb a 1,5 adagnál kezd telni az edény. Addigra jól laknak, és már csak hébe hóba jelennek meg elcsenni egy egy darabot. Mondtam is nagy fiamnak be van fejezve a rágcsálás, mart kell rendeset is enni. De hát Anya ez rendes étel, nézd meg be tudom kapni rendesen a számba. :) Mindig tud valami olyat mondai amiért meg tudnám zabálni, az én nagyszájú drágámat.
A recept papíron volt, mert csak kijegyzeteltem a netről, sajnos már nem tudom kinél találtam. De íme a recept dupla adaggal, mert nálunk ez az alap mennyiség.


 Sajtkrémes csiga:

Tészta:

25 dkg margarin
2 dl tej
1 csomag sütőpor
2 mokkáskanál só
50 dkg finom liszt

Krém:

30 dkg reszelt trappista sajt
25 dkg margarin
2 mokkáskanál só
2 mokkáskanál pirospaprika

A sütés előtti este kell összeállítani a tésztát. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, a sütőport, és a tejet, majd tésztát gyúrunk belőle. A hűtőbe tesszük, míg elkészül a krém.
A sajtot, a margarint, a sót és a pirospaprikát eldolgozzuk krémmé.
A tésztát 6 felé vesszük,  egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra, majd megkenjük a krémmel. Fóliába tekerjük, majd éjszakára a hűtőbe tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd felszeleteljük a rudakat. Kb 3 mm vastag csigákat készítsünk. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, majd 7-8 percet sütjük.





4 megjegyzés:

  1. Úgy emlékszem, Limarától sütöttem- nagyon finom és gyönyörű napsütötte a színe a fotón!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Ez valóban olyan hogy eteti magát, nem lehet abbahagyni az evését!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) az már biztos, csak akkor lehet abbahagyni amikor már jóllaktál vele :)

      Törlés