2012. március 22., csütörtök

Magányos Chichago pite - No. 2

Az e heti pite különleges a számomra. Na nem csak azért mert finom, és ráadásul az egyik kedvenc gyümim a fekete szeder van benne. De egy nagyon klassz filmből vettem az ötletet. A Pincérlány - Édesen is csípős című filmből. Nagyon kedves lány a főhős, aki rendelkezik egy tenyérbe mászó férjjel. Pincérlány egy pitézőben, nagyon tehetséges és jobbnál jobb pitéket süt. Rátalál a szerelem a nőgyógyásza személyében, aki szintén házas. A Pincérlány pedig terhes lesz. Megszabadul a férjétől a szeretőjétől és csodás kislányával éli tovább az életét boldogan saját pitézőjében. Innen van a Lonely Chichago nevezetű pite, ez volt az egyik kedvencem a filmből.  Azoknak ajánlom akik szeretik a jó fahéjas dolgokat. A férjem meg sem kóstolta, én elvoltam vele, a tesóm, anyukám és apukám pedig befalta az egészet, mert nekik nagyon ízlett. Ez is mutatja ízlések és pofonok :) Íme a pite: 



Magányos Chichago pite:

Tészta:

Normandiai vajas tészta:

A Francia konyha, című könyvből vettem a receptjét a tésztának.

25 dkg  liszt
13 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 tojás
egy csipet só

Egy tálba össze keverjük a vajat, a cukrot és a sót. Majd beletesszük a tojást és össze dolgozzuk. Hozzáöntjük a lisztet és gyorsan összedolgozzuk. Sima tésztát gyúrunk belőle, majd 4 felé vágjuk, egymásra tesszük és kinyújtjuk. Összehajtjuk, és 3 -szor megismételjük a műveletet. 1 órát pihentetjük, és kör alakúra kinyújtjuk. Megszurkáljuk, villával, fóliát teszünk bele, rizst vagy valamilyen szemes dolgot. Vakon sütjük amíg halvány barna nem lesz.

Töltelék:

1/2 csésze cukor
1/2 csésze barna cukor
1 ek tápióka liszt vagy étkezési keményítő
1 ek fahéj
1 tojás (felvert)
2 ek olvasztott vaj
1 tk vanília
1 1/2 csésze tej
1/2 csésze fekete szeder vagy eper kicsit összetörve
3/4 csésze csokoládé

A sütőt előmelegítem 200 fokra. Összekeverem a cukrot, a tápióka lisztet, a fahéjat és a sót. Hozzáadom a felvert tojást, a vajat és a vaníliát. Jól összekeverjük, majd ez a keverék mehet az elősütött tésztába. 200 fokon süssük 15 percet majd 180 fokon 40 percet. Ezután Összezúzzuk a fekete szedret a pitére tesszük, majd még 10 percet sütjük. Ha kihűlt kenjük meg olvasztott csokoládéval. Én fehér csoki csorgattam még rá, valamint szedret tettem ide oda, nem volt kedvem nagyon szabályosra csinálni. Tejszínhabbal is lehet díszíteni.

10 megjegyzés:

  1. Szuper vagy!!!! Ezt klasszul összehoztad!

    VálaszTörlés
  2. Milyen jó dolog filmből sütni-főzni :)))
    Irtó klassz a pitéd, akár magányosan is megenném ;)

    VálaszTörlés
  3. Húha!!! Nagyon jól hangzik és jól is néz ki! Kár, hogy megvágva nem láttuk. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik. Sajnos falánkság bűne miatt nem tudtam fényképezni :(

      Törlés
  4. Remek kis filmecske volt, és igen, jó pite-ötleteket kínál ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is tetszett, imádtam a pitéket és az irtó klassz neveket :)

      Törlés
  5. Nagyon finom lehetett guszta!
    Nézzél már be hozzám légyszíves , van számodra egy meglepetésem!

    VálaszTörlés