Íme, nem tudtam ellenállni, ki kellett próbálnom édesen is a kombét. Huh, nagyon finom, kellően lágy, isteni csokis és még jobban gesztenyés. Nagyon finom lett. Színes cukorkákkal feldobtam a tetejét. A fiúk sajnos bárányhimlősek, ez is volt az egyik ok amiért megsütöttem ezt a finomságot. Kell a meleg nekik így jó ha sül valami, na meg persze kényeztetni kell a kis betegeimet. A hajtogatást képekben megtaláljátok Chef Vikinél ő is készített már édes kombét, csak ő zserbósat.
Tészta:
3,5 dl tej
1 dl víz
1 ek cukor
1 kk só
60 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
10 dkg vaj
5 ek olaj
Töltelék:
25 dkg gesztenyemassza- lereszelve
forró csokipor, annyi hogy jó vastagon befedje a tésztát
2-3 ek cukor- rászórni a tetejére hogy édesebb legyen a töltelék
A tejet meglangyosítottam, hozzáadtam a cukrot és a sót, majd beletettem
az élesztőt, és hagytam felfutni. Ezután hozzáadtam a liszthez.
Elkevertem kidagasztottam a tésztát, hozzáadtam a vizet, egy jó lágy
tésztát kell kapjak. Majd 3 gombócra szedtem. A vajat megolvasztom, majd
elkeverem az olajjal.
Az egyik gombócot szép vékonyra kinyújtom, téglalap alakúra. Ezt lekenem
a vajjal. Egy másik deszkán kinyújtom a második gombócot ugyanakkorára,
ráteszem az előzőre. Megkenem vékonyan vajjal. Majd rárakom a forrócsokiport, a cukrot, és a reszelt gesztenye masszát. Ezután kinyújtom a harmadikat, ráteszem a
töltelékre, és lekenem megint vajjal. Elkezdem a hajtogatást. Felülről
is hajtok meg alulról is hogy középen találkozzanak, majd ugyanígy a két
oldaláról. Megfordítom és egy sütőpapíros tepsire teszem. Bevagdosom a
tetejét. 1 órát hagyom kelni. Lekenem tojással és megszórom díszítő cukorral. 180 fokon sütöm 30-40 percig.
Húha, micsoda ízkombináció!!!
VálaszTörlésGyors gyógyulást :-)
Köszönjük, bizony nagyon finom volt!!!
TörlésEzt a fajta süteményt még én sem hallottam! Nagyon finom lehet, guszta!
VálaszTörlésKöszi! Érdemes kipróbálni :)
TörlésÉn még nem ettem kombét, de ezt a változatot szívesen megkóstolnám ! Kitartást a himlősöknek :(
VálaszTörlésKöszönjük igyekeznek nem vakarózni :)
TörlésKétszer elolvastam, és máris megértettem a hajtogatást. :)
VálaszTörlésAz viszont nem egyértelmű, hogy a forrócsoki por az a kis tasakokban lévő kapuccinó por?
Örülök, hogy megértetted :) A forrócsoki por az ugyanolyan zacskóban van mint a kapuccíno, ez lehet kicsi tasakos, vagy nagy ömlesztett kiszerelés. De ott találod a kapuccínok mellett.
TörlésA nevére rögtön "felkaptam" a fejem! :D Fincsi lehet nagyon. :P
VálaszTörlésBizony az, próbáld ki, nagyon megéri :)
TörlésJobbulást a fiúknak! Ez is nagyon finom lehet, ez az édes változat!
VálaszTörlésKöszönjük, igen nem nagyon tudok választani az édes és a sós között :)
TörlésZserbósan már én is csináltam, de nagyon jól hangzik ez az ízkombináció is! Biztosan finom volt! :) Kisfiaidnak jobbulást! :)
VálaszTörlésAz volt köszi :) Köszönöm a fiúk nevében is :)
TörlésNagyon guszta!!! Nem is tudom a sós, vagy az édes változatot válasszam, habár mindkettőt nagyon tudnám szeretni.:))
VálaszTörlésFiúknak jobbulást kívánok!!!!
Köszi! Átadom a fiúknak :) Én sem tudok választani mind a kettő nagyon finom :)
TörlésIsteni lehet, nagyon csábító kombináció:) Nagyon szeretem én is ezt a tésztát, de édesen még nem próbáltam. Jobbulást a fiúknak, de így legalább egyszerre lesznek rajta túl:)
VálaszTörlésKöszi, igen én is így vagyok vele, legalább nem külön külön szenvednek :)
Törlés