2012. június 13., szerda

Gyümölcsös tejespite - Blogkóstoló 3. fordulójára

Nem olyan rég felfedeztem egy igen jó játékot. Ez a Blogkóstoló. Már a 3. forduló zajlik, a házi asszonya pedig Trollanyu. A lényeg hogy a jelentkező bloggerek közül, sorsol a forduló házi asszonya, Ki melyik blogot kapja abból a blogból szabadon választhat valamit, akár többfélét elkészíti és posztolja. Ebben a fordulóban Lillától, a Megfőzlek blogból választhattam. Nem kis örömömre, hiszen már régebb óta figyelemmel kisérem ezt a blogot. Először panna cottát szerettem volna készíteni, mert azt még sosem csináltam. Ám ekkor megláttam valamit, ami egyszerű és tudtam a gyerkőcök egyszerűen imádni fogják. Ez a tejespite. Valamikor egyszer régen hasonlót már készítettem, de nem sikerült valami jól. Ám a képen annyira guszta volt Lilla tejespitéje, hogy ki kellett próbálnom. A gyümölcsökben változtattam egyedül a recepten. Egy fél almát, egy kis marék málnát és egy kis marék epret használtam. Isteni finom volt. Én egy vékonyka szeletet kóstoltam, a férjem is alig evett belőle mert a gyerekeknek annyira ízlett, hogy térültek fordultak és csak azt mondogatták kaphatnának még egy szeletet. A picur persze csak mutogatta és azt mondta hamma hamma.



Gyümölcsös tejespite:

Tészta:
10 dkg cukor
17 dkg liszt
 1/2 liter tej
 2 tojás
 fél alma
 kis marék eper
kis marék málna
 2 cs. vaníliás cukor
Egy pite formát kivajazok, majd egy kicsit meglisztezem. A gyümölcsöt apróra vágom, a málnát persze nem, és a formába teszem. A tészta hozzávalóit összekeverem, és a gyümölcsre öntöm.
200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm, majd 180 fokon sütöm tovább még 40 percig.
 

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett! Én csak mostanában vettem észre ezt a játékot, amikor mindenki posztolja az elkészített finomságait:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Szállj be te is a következő fordulóba, nekem nagyon tetszik a játék :)

      Törlés
  2. Örülök, hogy ízlett, azért próbáljátok ki a panna cottát is...:) A joghurtos és a mákos-joghurtos valami isteni...:) Nagyon guszta lett a Tiéd is, ki tudja, lehet ma újta elkészül...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, igen tervben van a panna cotta is, mindenképpen elkészítem :) Köszi a receptet :)

      Törlés
  3. Gyönyörű lett! Ez nálunk is hamar elkopna, így mentettem magamnak! :-)))

    VálaszTörlés