2012. június 17., vasárnap

Kávés - mogyorós - csokoládés pite - No.14

Nagyon kevés időm volt mostanában a blogra, festettünk. De végre helyére kerültek a dolgok, szép rend van, frissen kifestve, jobban érzi magát az ember a házban. Nagyon tetszik minden szoba, de leginkább a zöld. Ez a pite még a káosz előtt készült. Kávés, mogyorós csokis. Nagyon finom volt. Hát igen belülről nem sikerült igazán lefényképeznem, de azért azt is megmutatom. Mit ne mondjak, mi az elismerés ha, nem egy ilyen edény látványa. Na persze kicsit bosszús voltam, de azt mondták, semmi gond, süssem meg még egyszer és majd lefényképezem akkor. Persze feláldoznák magukat és megennék azt is. A pitéhez innen merítettem ötletet, érdemes megnézni ezt is.


 Kávés - mogyorós - csokoládés pite - No.14 :

Tészta:

36 dkg csokoládés keksz
15 dkg olvasztott vaj

A kekszet ledarálom, majd összegyúrom az olvasztott vajjal. 200 fokos sütőben sütöm 10 percig majd miután kihűlt elkezdem tölteni.

Alsó réteg:

2,5 dl tejszín
1/4 csésze méz - nálam 2 ek
2 tk vaj
2 ek kávé vagy kávé likőr
1 tk vanília aroma
400 gr tejcsokoládé

A tejszínt felmelegítem, elkeverem benne a mézet, a a vaníliát. Mikor felforrt, ráöntöm a felaprított csokoládéra. Simára keverem és hozzáadom a vajat. Ezt is elkeverem majd ráöntöm a tésztára. Hagyom állni 2 órát majd jöhet a következő réteg.

Felső réteg:

2 dl tejszín
1/4 csésze mogyorókrém - 2 nagy ek tettem bele
1 ek instant kávé - szerintem elbírja ha 1 ek kávét, vagy kávélikőrt teszünk bele
1 ek porcukor
2 tk vanília

A tejszínt elkezdem felverni majd hozzáadom a porcukrot, a vaníliát, a kávét majd végül a mogyorókrémet. Laza habbá verem az egészet és rákenem az alsó rétegre.

Tejszínhabbal és mogyoródarabokkal díszítem.




6 megjegyzés: