Anyósom szülinapjára
készítettem ezt a tortát. A mogyorós réteget a férjem kedvére, a fekete szedret
és az epret mindenkiére. A babapiskóta a Férjem ötlete volt, mivel a torta elég
magas lett, azt mondta, rakjuk körbe vele, így majd lehet mártogatni a fagyiba.
Nagyon finom lett. Ezúttal nem paszíroztam át sem az epret, sem a szedret, így
a magok benne maradtak. Apósom meg is jegyezte, hogy belemegy a fogába, na meg
azt is, hogy Anyósom, ne rakja túl mélyen a hűtőbe a maradékot, mert még ma meg
tudja enni. Hát igen, szúrkálás megy rendesen, azt nem bírja ki, mondjuk vissza
is kapja, nem kell aggódni.
Íme a finomság receptje:
Alap: 26 cm torta forma
20 dkg kókuszos keksz
5 ek vaj
2 csomag babapiskóta
A kekszet ledarálom és az
olvasztott vajjal összeállítom és a forma aljába nyomkodom. 180 fokon 10 percet
sütöm. Kihűlés után, körberakom a formát baba piskótával, majd így mehetnek
bele a rétegek.
A rétegek közé olvasztott
csokoládét csorgattam. Ami nehezítette kicsit a vágást, viszont nagyon finom volt a gyümölcsös rétegek
között.
Tejszínes mogyoró
fagylalt:
5 ek darált mogyoró
1 ek tejszínes mogyoró
aroma – ez színt is ad és finomabb is lesz tőle
1 dl cukrozott sűrített
tej
3 dl tejszín
1 dl tej
A mogyorót, az aromát, a
sűrített tejet, és a tejet kikeverem, majd a laza habbá vert tejszínhez
forgatom. Jól záródó dobozba teszem, majd óránként átkavarom. Mikor jó az
állaga a kekszes alapra rakom.
Fekete szedres - joghurtos
fagylalt:
Ezt a fagyi készítési
típust Donna Hay műsorában láttam, és mivel még van szedrem a fagyóban
gondoltam kipróbálom. Donna banán mangó kombinációban készítette, az is isteni
lehet.
30 dkg fagyasztott fekete
szeder (vagy bármilyen fagyott gyümölcs)
1 nagy doboz erdei
gyümölcsös joghurt
1 dl cukrozott sűrített
tej
A turmix gépbe, rakom a
hozzávalókat, és elindítom. Kb 5 percig hagyom dolgozni a gépet, majd
kikanalazom belőle a krémes fagylaltot. Ezt rárakom a mogyorós réteg tetejére.
Epres joghurtos fagylalt:
40 dkg eper
1 doboz joghurt- én 1 napig szoktam csepegtetni a joghurtot, így kimegy belőle a savó és sűrűbb krémesebb lesz.
2-3 ek porcukor de csak ha valaki igényli és nincs méze
3 ek méz - jelen esetben repce mézet használtam
2,5 dl tejszín
Az epret, megmostam, feldaraboltam és leturmixoltam botmixerrel. A joghurtot egy
tálba raktam kikevertem a mézzel és ha nem elég édes akkor kicsi
porcukorral. Hozzáadom az eper pürét, megkóstolom és ha kell még
édesítem, bár én az eper ízű fagyit szeretem, nem az édes, enyhe eper
ízzel rendelkező fagyit. Felverem a tejszínhabot és elkeverem a
joghurtos keverékkel. Hozzákeverem az eper
darabkákat. Ez a réteg megy a legtetejére.
A tetejére fogyasztás
előtt, eperdarabokat tettem és a maradék olvasztott csokoládét. Majd
körbetekertem egy szalaggal.
Nagyon guszta! Nálam se került volna túl mélyre a hűtőbe:))
VálaszTörlésKöszi :) Hát igen nem érdemes túl sok mindent rápakolni :)
Törléshűűű, jöhetne ide is egy adag belőle! :))
VálaszTörlésGuszta lett nagyon, nálunk is jöhet minden, ami fagyis! :) Azért mégsem lehetett akorra probléma a magokkal, ha repetát is kértek belőle! :)
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésEnnyi sok finomság egyben és mindet szeretem! Nagyon guszta!
VálaszTörlésHát igen finom mind :)
TörlésNagyon szerencsés az anyósod, szuper ez a torta:)Imádom a szedret, meg a többi hozzávalót is, jó kombináció:)
VálaszTörlésKöszi :) Nekem is ízlett ez a kombináció :)
Törlés