2012. december 23., vasárnap

Bailey's ír krémes fehér csokoládés mousse pite - No. 38

Mostanában a likőrös sütik rabja vagyok mondhatni. Mamám vette őket, hogy majd jók lesznek Karácsonyra, na de gondoltam előbb azért kipróbálom sütiben is. Így végre kipróbálhattam ezt a pitét. A receptet itt találtam. Kicsit alakítottam át, de nagyon jó lett. Ezzel a pitével kívánok 

Kellemes Karácsonyt és Sütésben - Főzésben Gazdag Új Évet!!!!



 Bailey's ír krémes fehér csokoládés mousse pite:

Keksz alap:

 25 dkg darált kakaós keksz
fél kocka olvasztott margarin

A kekszet összegyúrom az olvasztott margarinnal. Majd a pite formába nyomkodom. 200 fokon 10 percig sütöm, majd hagyom tejesen kihűlni.

Krémes alap:

200 g fehér csokoládé
fél csésze ír krémlikőr
3 db tojásfehérje
negyed csésze cukor
2,5 dl tejszín
fél csomag zselatin fix

A csokoládét felolvasztom a mikróban a krémlikőrrel és simára keverem- A fehérjét felverem, majd hozzáadom a cukrot és tovább verem. A tejszínt felverem és hozzáadom a fél csomag zselatin fixet. A tejszínt óvatosan összeforgatom a fehérjével. Majd az 1/3 részét hozzáadom, a már lehűlt csokoládéhoz és jól elkeverem. Ezután, ezt a masszát, óvatosan a tejszínes fehérjéhez forgatom. A keksz alapra kenem. Majd állni hagyom pár órát a hűtőben. Felvert tejszínhabbal díszítem és fehér csokoládé forgáccsal.

Tipp: Tuti finom pohárkrém készíthető, az összetevőkből. Ha nem akartok pitét készíteni, a kekszet ne daráljátok le csak törjétek össze kisebb nagyobb darabokra, majd rétegezzétek le a krémmel és a tejszínhabbal. Esetleg kerülhet bele egy réteg likőr, valamint a tetejére díszítésnek.



2 megjegyzés:

  1. Ez a pitéd is csodaszép, valóban nagyon finom lehet pohárkrémként is! :) Nagyon sok boldog névnapot, és békés, meghitt karácsonyt kívánok! :)

    VálaszTörlés
  2. Békés, boldog, örömteli karácsonyt kívánok! :)))

    VálaszTörlés