2012. július 12., csütörtök

Sárgabarackos - málnás - áfonyás fehércsoki fagylaltos pite - No. 17

Ezt a pitét, még a múlt héten gondoltam közzé tenni de hát a sors közbeszólt. Anyukám egyik szülinapi finomsága volt. Nagyon sárgabarackos, nagyon málnás. A fehér csokoládé fagyi top 10- es kategória isteni! Csak sajnos nagy volt a hőség, mire lefényképeztük a pitét egészben a szelethez már igen megolvadt a csokis fagyi. De ez az ízén semmit sem változtatott! Azt raktam fel utoljára a pitére, gondolom ezért kezdett el folydogálni. Most csak a sárgabarack fagyit gombócoltam a középső fehér csokisat csak középre kentem. Ennél a piténél nem sütöttem meg az alapot, csak a vajat és a kekszmorzsát gyúrtam össze, belenyomtam a formába majd a hűtőbe tettem. Nekem jobban ízlik sütve, legközelebb kibírom azt a 10 perc sütést akármilyen meleg legyen.


Tészta:

36 dkg darált csokis keksz
15 dkg olvasztott vaj

A hozzávalókat, összegyúrom és a formába nyomom. Majd vagy a hűtőbe teszem vagy 200 fokon 10 percet sütöm. Nálam az utóbbi a nyerő.


 Alap: 3 Adag fagyihoz:

6 dl tej
6 db tojás sárgája
6 dl tejszín
20 dkg porcukor

A tojás sárgákat kikeverem a cukorral majd a tejjel. Sűrűre főzöm, majd kihűtöm. 3 részre veszem, hogy hozzá tudjam adni a különböző ízesítéseket.
Sárgabarack fagylalt:
70 dkg sárgabarackot lepürésítek
A tejszínt felverem majd a sárgabarack pürével elkeverem. Hozzáforgatom a tojásos masszához. Jól záródó, dobozba teszem, és óránként megkeverem. Nekem intenzív gyümölcsös íze lett a fagyinak, nem édeskés, aki akar tegyen hozzá valamilyen édesítőt. 

Málna fagylalt:
25 dkg málnát pürésítek, majd egy szűrőn átpaszírozom, hogy ne legyenek benne magok, de ez nem kötelező

A tejszínt szintén felverem majd hozzáadom a pürét. Elkeverem, majd a tojásos masszával szintén.
Jól záródó, dobozba teszem, és óránként megkeverem.

Fehér csokoládé fagylalt áfonyával:
A fehér csokoládét, még a forró tojásos massza 1/3 részéhez adom és simára keverem. Mikor kihűlt elkeverem a felvert tejszínnel. Majd dobozba teszem és óránként átkeverem. Majd az utolsó keverésnél adok hozzá áfonya pürét és azt lazán belekeverem, nem kell hogy egynemű legyen.

Összeállítás:

A málna fagyit a tésztára kenem. Vissza a fagyóba. Majd a sárgabarack fagyit, fagyi kanállal rágombócolom. Végül jön a fehér csokifagyi. Vissza a fagyóba. Ha nem fogyasszuk el rövid időn belül akkor lefóliázom, hogy ne legyen hűtő íze.







5 megjegyzés:

  1. különleges, nagyon tetszik, kicsit hasonlít a Mississippi mud pie nevű fagyis változathoz, az is ilyen kekszes alapon van és jó sok csokifagyi rajta:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, még az az egyik vágyálmom, hogy elkészítsem :)

      Törlés
  2. óóó... ez valami csoda,nagyon tetszik:))

    VálaszTörlés