2012. május 26., szombat

Virslivel töltött lángos salátával

Nálunk a lángos sütés, Anyósom "feladata", nem igen próbálkoztam még vele, mert gyakran készíti. De a Tesóm most azt mondta úgy enne lángost. Na gondoltam egye fene megpróbálom, nem lehet olyan nagy ördöngösség. Igen, csak hogy leginkább töltött lángost enne. Na köszi, ne is simát hanem rögtön töltöttet. De neki álltam és jól sikerült. Finom lett. Sőt legközelebb már kicsit bonyolultabb töltelékkel is megpróbálkozom, pl gomba, esetleg paradicsomszósz, sonka.
A saláta mellé a lehető legegyszerűbb. Ecetes - cukros lébe áztattam a fejes salátát. Nagyon ízlett, a ropogós saláta és a szintén ropogós de belül lágy töltött lángos.
A recept Anyósomtól van.


 Virslivel töltött lángos:

1 kg liszt
5 dkg élesztő
tej amennyi ahhoz kell hogy jó rugalmas lágy tészta legyen
pici cukor
félbe vágott virsli

A lisztet egy tálba teszem, hozzáadom a sót ízlés szerint. Az élesztőt, kevés langyos tejben felfuttatom, egy kis cukrot adok hozzá. Mikor már jó, fogom és a liszthez adom. Kidagasztom a tésztát, langyos tejet, adok hozzá amíg el nem éri a jó lágy állagot. Hagyom kelni úgy 1 órát.
Egy nagy fazékba olajat forrósítok, úgy egy litert rakok bele. A virsliket ketté vágom hosszába. A megkelt tésztából kiveszek egy adagot, széthúzogatom, beleteszek egy virslit összehajtom és a forró olajba teszem. Lefedem egy fedővel és úgy sütöm néhány percig majd fedő nélkül amíg át nem sül. Vigyázni kell ne legyen vastag a tészta, mert megeshet hogy belül nyers marad. Én amíg rá nem jöttem mekkora a jó vastagság biztos ami biztos félbe vágtam az első darabokat. Ha nagyon éget az olaj vegyük alacsonyabb lángra!



4 megjegyzés:

  1. Olyan kis étvágygerjesztőek:) Nagyon szerettem, réges régen még a Balatonnál ettem ilyet. A lángost nálunk is mindig anyukám sütötte, mostmár én is elkészítem, de nagyon ritkán. Szép hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
  2. Micsoda ötlet ez a töltött lángos :) Én még csak simát készítettem, sőt nem is láttam még ilyet, de nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Mi nagyon szeretjük, legközelebb kicsit darabosabb töltelékkel is kipróbálom :)

      Törlés