Nem is tudom, miért nem
készítettem korábban galette-t. Nagyon finom és a gyerekeknek is nagyon ízlett.
Elkészítettem, utána kimentünk kapálni, mikor végeztünk, a fiúk leültek a
teraszon. Én meg bementem felszeleteltem, kivittem egy tányéron és úgy ahogy
volt megettük. Nagyon frissítő volt, a munka után, igazi gyümölcsös csemege. A
tészta receptjét a Joy of baking oldalán találtam.
Málnás - rebarbarás galette:
Paté Briseé:
175 g liszt
csipet só
14 g cukor
113 g vaj
30 – 60 víz
Töltelék:
2 szál rebarbara
1 marék málna
30 g cukor
15 g vaj
A tésztát összegyúrom,
majd kicsit a hűtőbe teszem.
A rebarbarát megtisztítom,
feldarabolom, majd összekeverem a málnával és a cukorral. A tésztát, kinyújtom
kb 26 cm átmérőjűre. A közepére halmozom a gyümölcsöt. Majd felhajtogatom a
tésztát körben. A vajat darabokban a tészta alá teszem. 200 fokon 20 percig sütöm, majd hagyom rácson
kihűlni.
Jól hangzik és jól is néz ki, nagyon finom lehetett, biztosan jólesett munka után! :)
VálaszTörlésKöszi! Bizony jó volt :)
TörlésIgen jól néz ki, még én sem készítettem, de talán nemsokára!
VálaszTörlésPróbáld ki, nekünk nagyon ízlett :)
TörlésNagyon finomságos!!! Többször készítettem már, többféle tésztából,és gyümölccsel, de nálunk is mindig nagy sikere van.
VálaszTörlésBizony ez egy nyerő és egyszerű sütike :)
Törlés