2012. július 11., szerda

Málnás - rebarbarás galette


Nem is tudom, miért nem készítettem korábban galette-t. Nagyon finom és a gyerekeknek is nagyon ízlett. Elkészítettem, utána kimentünk kapálni, mikor végeztünk, a fiúk leültek a teraszon. Én meg bementem felszeleteltem, kivittem egy tányéron és úgy ahogy volt megettük. Nagyon frissítő volt, a munka után, igazi gyümölcsös csemege. A tészta receptjét a Joy of baking oldalán találtam.



Málnás - rebarbarás galette:

Paté Briseé:

175 g liszt
csipet só
14 g cukor
113 g vaj
30 – 60 víz

Töltelék:

2 szál rebarbara
1 marék málna
30 g cukor
15 g vaj

A tésztát összegyúrom, majd kicsit a hűtőbe teszem.
A rebarbarát megtisztítom, feldarabolom, majd összekeverem a málnával és a cukorral. A tésztát, kinyújtom kb 26 cm átmérőjűre. A közepére halmozom a gyümölcsöt. Majd felhajtogatom a tésztát körben. A vajat darabokban a tészta alá teszem.  200 fokon 20 percig sütöm, majd hagyom rácson kihűlni. 





6 megjegyzés:

  1. Jól hangzik és jól is néz ki, nagyon finom lehetett, biztosan jólesett munka után! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen jól néz ki, még én sem készítettem, de talán nemsokára!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finomságos!!! Többször készítettem már, többféle tésztából,és gyümölccsel, de nálunk is mindig nagy sikere van.

    VálaszTörlés