A desszertet már
közzétettem, most jöhet, a FESZ – Főzzünk együtt szezonálisan, című, játék
főétele. A megadott hozzávalók, a paradicsom, újkrumpli, póréhagyma. Kettőt
kellett felhasználni belőle, én nekem majdnem mind a három sikerült. A
póréhagyma helyett, gyönyörű, zsenge újhagymát használtam ehhez a finom sült
csirkéhez.
Sült csirke görögösen, sült zöldségekkel:
1 konyhakész csirke
3 szem paradicsom
5 szál répa
2 lilahagyma
3 újhagyma
só, bors – esetleg sült
csirke fűszerkeverék
újkrumpli
Mázhoz:
2-3 ek ízesített olíva
olaj én babérleveles, rózsaborsos chili-et használtam – de jó a sima olíva olaj
is
1 apróra vágott lilahagyma
2 szelet szalonna apró
kockákra vágva
10 szem oliva bogyó – én
most feketét használtam, de bármilyen jó
A csirkét besózom,
megborsozom, illetve kedvem szerint fűszerezem.
Fólia alatt sütöm kb 1
órát, utána leveszem a fóliát és mellérakom a zöldségeket. A hagymákat, a feldarabolt répákat, valamint a
paradicsomokat (Csumáját kivágom), és az újkrumplit. Előre elkészítem a mázat –
felaprítom a hagymát és a szalonnát, olíva bogyót, meglocsolom az olíva olajjal
és elkeverem – és megkenem vele a csirkét, valamint a maradékot a kicsumázott
paradicsomokra, halmozom. Így sütöm tovább a csirkét kb 40 percig. Mikor minden
megpuhult és szépen megsült kiveszem és tálalom a finom sültet és a
zöldségeket.
Hmm, fincsi lehet!
VálaszTörlésNagyon jóóóóóó!
VálaszTörlésKöszi :)
VálaszTörlés