Végre sikerült, olyan
rebarbarás süteményt készítenem, ami ízlett a Férjemnek. A titkok nagymama
konyhája című szakácskönyvben találtam. Nekem nagyon ízlett, főleg a tésztája,
finom fűszeres. Gyerkőcöknek a hab a tetején ízlett igazán. Szóval mindenkinek
volt valami kedvence benne.Én dobtam bele pár szem málnát is, de eredeti recept szerint csak rebarbarás a torta.
Rebarbara torta:
24 cm formához:
Tészta:
½ kis kanál citromhéj
3 tojás
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
5 dkg keményítő
15 dkg liszt
1 kis kanál sütőpor
½ kis kanál fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet só
Tetejére:
50 dkg rebarbara + 6 dkg
díszítésnek
12 dkg cukor
1 kis kanál citromlé
5 dkg méz
2 dkg pörkölt szeletelt
mandula
3 ek baracklekvár
Lereszelem a citrom héját,
majd kifacsarom a levét. 2 tojás szétválasztok. A cukrot kikeverem a vajjal, 1
egész tojással valamint a 2 tojássárgájával. A liszthez hozzáadom, a fahéjat, a
sót, a szegfűszeget, és a sütőport. A két keveréket elkeverem. Egy 24 cm
tortaformába teszem. Előtte kivajaztam és sütőpapírt tettem bele. A rebarbarát
megtisztítom, kockára vágom és a tészta tetejére, teszem. (én pár szem málnát
is dobtam rá) 40 percig sütöm 190 fokon.
A maradék rebarbarát,
puhára főzöm 2 dkg cukorral. 2 tojás fehérjét, felverek citromlével és a
maradék cukorral és a mézzel. Kemény hab legyen. Kiveszem a tortát a sütőből,
én levettem a kapcsos forma oldalát. A habot habzsákba tettem és kidíszítettem
a tortát. Majd még 15 percre visszatettem a sütőbe. Leemeltem a tortaforma
aljáról és egy tortatálra tettem. Az oldalát bekentem a lekvárral majd hozzá
tapasztottam a mandulát, valamint egy kevés kókuszszirmot.
Nagyon szép lett! Finom lehet!
VálaszTörlésKöszi :) Bizony az volt :)
TörlésHú de jól néz ki:) Nagyon szeretjük a rebarbarát, nálunk tegnap volt pite, mert a párom megpucolt nekem pár kiló rebarbarát, ezt kérte cserébe:)
VálaszTörlésKöszi :) Igen olvastam, reméltem megsütöd neki :)
TörlésMég nem ettem rebarbarás süteményt de meggyőzőek a képeid! Szóval ki kéne próbálnom! :-))
VálaszTörlésAz biztos :)
Törlés