Egyik nagy kedvencem a mángold. Nagyon szeretem, tésztával, főzeléknek, vagy akár salátának. Elkezdtük levágni a nyuszikat és az első étel, amit, készítettem az a rántott nyúl volt. Ehhez egy finom salátát készítettem. Remélem sokan ismertek a mángoldot, és hogy a szárát, nem szoktátok kidobni, ugyanis nagyon finom. Olyan íze van, mint a spárgának. A következő bejegyzésben megmutatom milyen finom rántotta készíthető belőle.
A salátát, Martinelli játékára ajánlom, nagyon jó játék, aki teheti csatlakozzon. Hétről, hétre valami újat kell főzni, a kategóriák már adottak lehet rájuk készülni.
Mángold saláta rántott nyúlcombbal:
10 nyúl comb és nyúl
gerinc vegyesen
A nyulat bepanírozom,
(liszt, tojás, zsemlemorzsa) és olajban kisütöm.
Saláta:
Most ezersziget öntetet,
használtam a salátához ezt készen vettem.
6-7 mángold szál – én a
salátába a levelét, és a szárát is beleteszem, de csak a zsenge részét
3-4 paradicsom
1 paprika
4 újhagyma
Fél kígyóuborka
A mángoldot, összetépkedem,
a zöldségeket kockára vágom. Összeforgatom és ki - ki az ízlése szerint, öntetet
tesz a salátára fogyasztás előtt. Valamint kevés reszelt sajt is mehet a tetejére.
Nagyon finom friss saláta
érdemes kipróbálni. A mángoldnak, nincsenek különleges igényei, nagyon jól
ültethető, és ha locsoljuk, bizony szépen folyamatosan lesz mángoldunk, egész
kora őszig.
Nagyon sokszor hallottam már róla, de még soha nem ettem mángoldot! Ki kellene próbálnom, guszta a salátád! :)
VálaszTörlésKöszi! Érdemes kipróbálni, tényleg nagyon jó :)
Törlés