2012. augusztus 15., szerda

Dulche de leche fagylalt / Karamell fagylalt

Az egyik kedvencem a karamell, volt itthon egy jó adag dulche de leche -m és nem tudtam mi legyen belőle. A család fagyit szeretett volna így adta magát, hogy kipróbáljam vajon milyen fagyi kerekedne belőle. Jelentem, nemes egyszerűséggel, isteni !!!

 Dulche de leche fagylalt:

5 dl tej
2,5 dl tejszín
3 nagyon púpos evőkanál karamell krém, dulche de leche
1 zacskó vaníliás cukor
 csipet só

A tejet felmelegítem, hozzáadom a cukrot, a sót és a karamell krémet. Simára keverem, kihűtöm. A tejszínt felverem, majd óvatosan összeforgatom a krémmel. Jól záródó dobozba teszem, majd a fagyasztóba. Óránként átkeverem. Karamellel tálalom.

A dulche de lechet, házilag készítettem. 3 tubus sűrített tejet, egy befőttes üvegbe nyomtam, rácsavartam a tetejét és egy fazékba tettem. A fazék aljára raktam egy konyharuhát és erre az üveget. Felöntöttem vízzel úgy hogy a víz a sűrített tej fölé érjen. Lassú tűzön főztem 5 órát. Ez jó kemény karamell lett, aki folyósabbat akar elegendő 3 illetve 4 órát főzni.




2 megjegyzés: