2011. október 8., szombat

Lila - fehér rózsás torta, az első SAD-ra

SAD - Süss, alkoss, díszíts. Ezen a néven indított Kiskukta egy játékot. Én ennek nagyon örültem, a játék lényege az, hogy készítsünk egy tortát, mindenféle profi segédeszköz nélkül, hagyatkozva a fantáziánkra, beleadva szívünket lelkünket. Így létrejön egy gyűjtemény, ahonnan kezdők megtanulhatják, hogyan készítsenek egy tortát a szeretteiknek, ha éppen semmi ötletük nincsen, viszont a lelkesedésük annál nagyobb. A Játékból merem remélni, hagyomány lesz, ezután a forduló után, Kiskukta tovább adja a stafétát, jöhetnek az újabb ötletek.
A téma: "Díszíts egyszerűen de nagyszerűen"

Vagyis minden profi segítség - eszközök, festékek stb. - nélkül készíteni egy fondant bevonatos tortát, egy olyat amit bármikor el lehet készíteni, semmi extra ne kelljen hozzá.

Szóval a tortám:  



Anyósomék, házassági évfordulójára készült, de szándékosan a verseny szabályai szerint :) Az alkalomból adódik, hogy elegánsabb tortát szerettem volna készíteni. A tölteléke csokoládékrém, körteszeletekkel, vaníliás piskótán. 
A fehér fondant egy az egyben Kiskukta fondantja alapján készült. A lilába tettem egy kis csavart. A szép színét úgy kapta, hogy a víz mennyiségét lecseréltem otelló szőlő levére. Az ötlet úgy jött, hogy készítettem egy otellóhabos bonbont, és gyönyörű színe lett, gondoltam jó lesz itt is, hisz iszonyatosan erős a szőlőlé színe. Kb 5 kisebb fürt szőlőt leszemeztem,  összetörtem, és főztem úgy 10 percig. Így jobban kiadta a levét amikor átnyomtam egy kis szűrőn. Íme: 


A rózsákat kézzel készítettem, úgy hogy golyókat formáztam belőle, egy fóliára raktam őket be is fedtem vele, majd kinyújtottam őket. Mikor ez megvolt össze sodortam a lapocskákat és felépítettem a rózsákat. Kicsit variáltam, nemcsak fehér vagy lila de kevert virágokat is készítettem. A leveleket késsel vágtam ki és a tompa felével ereztem meg. Picit világosabbak voltak, mert összekevertem a két fondant és a fehér ugye világosít a színen. Nem tudom mennyire észrevehető a képeken.




Köré golyókat tettem, mert Nagy B. -nek az a kedvence, és azt kérte a drágám. Mert biztos, hogy a Mamáéknak az tetszene a legjobban :)








10 megjegyzés:

  1. Csodálatos torta!!!
    Nagyon jó kis kezdeményezés, ilyen segítséggel, még lehet én is nekimerek majd állni egy tortának.:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Nagyon örültem ennek a játéknak, szerintem nagy segítség lehet mindenkinek, remélem lesz folytatása :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett! A "festéked" meg nagy ötlet!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép!! És gyönyörű a színe!!! Vajon vörösborral is működne a színezés? Lehet, hogy legközelebb megpróbálom!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, biztos működne a vörösbor, bár én egy halványabb rózsaszín végeredményt képzelek mellé. De gondolom függ a bor minőségétől, erősségétől is. Próba szerencse :)

    VálaszTörlés
  6. Szia Viki nagyon szép színt adott a szőlő! Én is ki akartam már próbálni de nem volt még időm, most már tudom milyen árnyalat készíthető belőle és biztosan használni is fogom:) köszönöm Neked!

    VálaszTörlés
  7. Judóca, nagyon örülök, hogy tetszik és használd bátran gyönyörű szín, élőben még szebb :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép színe lett! Nem is értem, hogy nem jutott ez eszembe előbb, hiszen már egy csomó mindenben használtam a szőlő levét, a krémet is olyan szépen megszínezte. Szuper ötlet volt!

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm, örülök hogy tetszik. Nekem is a krém után jutott eszembe amit az egyik bonbonomba készítettem :)

    VálaszTörlés