Amikor, elkezdtem felfedezni az interneten a gasztro oldalak, blogok világát az egyik első Andi konyhája volt.
Sok jó receptet találtam itt, olyanokat, amiket, egy kezdő is megvalósíthat. Aztán, már nagyobb fába is vágtam a fejszémet. Most egy nagyon egyszerű receptet, szeretnék veletek megosztani, a kekszes krémes alapján jött az ötlet, hogy nemcsak vaníliásan, hanem más ízekben is elkészítsem. Az én kedvencem a karamellás, de már volt, epres, csokis, puncsos, amiből éppen volt elég itthon. Na meg én nem kis pályázok mondhatni, mert akkora tepsivel készítem hogy dupla adagnak felem meg :) Tehát ez egy dupla adag, nagy tepsis változat, egy normál méretű tepsihez felezzétek meg az arányokat.
Karamellás kekszes krémes:
1 cs. kocka alakú háztartási keksz
3 cs. karamellás pudingpor
4 db tojás
10-14 evőkanál cukor (ízlés szerint, az eredeti recept 7 ek ír, én nem teszem bele a dupláját, mert úgy túl édes)
2 evőkanál liszt
25 dkg margarin
1,5 l tej
1 csomag zselatin
A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet
egy kevés tejjel csomómentesre kikeverem. Felöntöm a tejjel és sűrűre
főzöm. A tűzről levéve, addig amíg forró, belekeverem a tojások
felvert habját és beledarabolom a margarint.
Tepsi alját kirakjuk a keksszel, majd rámerjük a krémet, fontos hogy ne öntsük mert feljöhetnek a kekszek és akkor nem lesz szépen szeletelhető. Majd a tetejét is kirakjuk keksszel. Hűtőbe teszem.
Másnapra szépen lehet szeletelni. Na de valljuk be, mi ezt még sose bírtuk ki. Csak úgy 2-3 órát szoktam állni hagyni, és a kis sáskáim már rohannak is érte. De félóránként biztos megkérdezik, lehet már? Na most már jó? Bár az is igaz, hogy az utóját mindig szebben lehet szeletelni. Legyetek erősek és várjátok ki!
Nagyon finom lehet ezzel a krémmel is. Én is több receptet elkészítettem Anditól, és mindegyik nagyon finom volt:)
VálaszTörlésIgen Andinál szuper dolgok vannak, érdemes hozzá benézni, nagyon kedves és segítőkész ha elakad az ember :)
VálaszTörlésNa, ezt ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésÖrülök, az biztos hogy nagyon finom lesz, bármilyen ízű pudingból készíted. Nekem ez a kedvencem :)
Törlés