2011. szeptember 22., csütörtök

Otellós fehér csokoládés bonbon

Ez a bonbon szintén Erinacea, a Praliné Paradicsom blog írója, Szüret és bonbon játékára készült. Én az otellóhabosat neveztem rá, de csak azért mert 3 ból az ízlett a legjobban. Mind jó volt, le kell szögeznem. Ezt a bonbont beletettem fehér csoki burokba is de úgy nem volt jó, túl sok volt a fehér csoki és elnyomta az ízét. 
A bonbon készítésének a folyamata ugyanaz mint az otellóhabos -nál ezért nem írnám le csak a töltelék elkészítését. 



Otellós fehér csokoládés bonbon étcsoki burokban:

 Töltelék:

50 ml tejszín
50 gr fehér csokoládé
4 ek otelló szőlő lé

A tejszínt felmelegítem, majd bele tördelem a fehér csokit és elkeverem, hogy egynemű legyen. 1 fürt otelló szőlőt leszemezek, összetöröm villával, majd egy kicsit főzőm hogy több levet eresszen. Egy szűrőbe szedem és jól kinyomkodom. 
Az így kapott szőlőlevet, hozzáadom a krémhez és jól elkeverem, állni hagyom, hogy sűrűsödjön.
Majd a bonbonba töltöm.

Fehérben, a jobboldali:


 A legfelső sor:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése