Isteni, mást nem tudok mondani. Különleges, (Nagy B. szerint), nem jó (Anyukám szerint.) Tényleg két véglet vagy nagyon ízlik, vagy nagyon nem. Tesómnak tuti bejön, mert kb 3 adagra való krémem volt, ebből 1 adagot elkészítettem, a másik kettőt, meg mire hazajöttünk a buliból szőrén szálán eltüntette. Szóval azt nem tudtam megcsinálni.
Ő díjazza a bonbonokat. Anyukámmal beszélgetett, Azt mondja anyukám mi értelme van 1 tábla csokiból bonbont csinálni, meg lehet azt úgy is enni. Tesóm rögtön kontrázott, mert azt meg tölti, sokkal finomabb lesz, na és persze több :)
Már az előző bejegyzésben írtam, sajnos csak egy képem volt a bonbonról, meg a hozzávalók leírása, szóval ha valaki a magáénak tudja, kérem jelezze és beírom mint forrást :)
Szuper hozzávalók, csokikrém, lime, és gyömbér. A trüffel torta kapcsán jutott eszembe elkészíteni ezt a finomságot. Ahhoz készítettem étcsokikrémet. Egy jó púpos evőkanálnyit kivettem belőle, ez lett az alapom.
Bankok bonbon:
Burok:
100 gr étcsokoládé
Töltelék:
1 nagy evőkanálnyi étcsokoládé krém bár mondhatni inkább hab volt
1 lime reszelt héja és a felének a leve
2 - 2,5 cm gyömbér - pucolva, reszelve
Az étcsokikrémbe belereszelem a lime héját és belefacsarom fél levét. elkeverem. Majd megpucolom a gyömbért és lereszelem. Kb 2,5 cm de jó duci gyömbér volt. Jól összedolgozom. Nekem valami szuper íze lett, a többségnek is nagyon ízlett kivéve Anyukámat szóval 5:1 ide :)
A művelet a szokásos, olvasztom a csokoládét, temperálom, majd kikenem a formákat. Berakom a hűtőbe. Kb. 10 perc múlva kiveszem a hüvelyeket és megtöltöm őket. Vissza a hűtőbe, és kis idő múlva kiveszem és lezárom őket csokival. Ha megvagyok vele újra hűtőbe teszem és hamarosan kipattinthatók a formából.
Megmondom őszintén, a lezárással gondjaim vannak. Nem tudom szépen felkenni a csokit, úgy hogy le tudjam húzni, mert ahogy lehúzom jön vele gyakran a töltelék is. De nem rakom magasra a tölteléket, lenne elég hely neki, hogy szépen lezárjam, de sose sikerül jól.
Meg ebben a formában, állandóan vannak légbubik a bonbonokon, pedig a szívecskést, már buborékok nélkül tudom használni. Direkt nem tördeltem le a széleket, még a fényképhez sem, mert úgy gondoltam, ez így sikerült, így mutatom meg, mert még tanuló vagyok. És amúgy sem vagyok híve a hamiskodásnak.
Ez az adag krém, kb 3 adagra lett volna elég, de csak egy lett belőle, mert felfalta a tesókám a krémet, némi piskóta széllel. De ez van, örülök, hogy ízlett neki.
Holnap reggel irány a Monori Kisállat Börze! Szuper, én legalább úgy szeretek menni, nézelődni mint a gyerekek :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése