2012. július 21., szombat

Rózsalekváros fehércsokoládé kosárkák szederlekvárral - VKF 50. fordulójára

Elérkezett a VKF 50. fordulója, ami szerintem egy nagyon szép szám, főleg, hogy egy ilyen jellegű játékról van szó. Vagyis 50 remek gyűjteményt tudhatunk magunkénak. Most Selectfood blog írója hirdette meg ezt a remek fordulót. Ehető virágok, a címe. Hát nagyon elgondolkoztam, hogy egyáltalán nevezzek e erre a játékra. De mivel kedvenc zöldséges - fűszeres üzletemben másnap szembejött velem egy üveg rózsalekvár, úgy döntöttem, bizony kitalálok valamit. Bonbonba gondolkoztam, de nem forma bonbonba, inkább kosárkát szerettem volna. Ezért kikentem néhány bonbon papírt és csak töltöttem és töltöttem. Finomak lettek, bár meg mondom őszintén a szeder kicsit elnyomta a rózsa ízét. A csokicsepp viszont nagyon jkól kiegészítette az ízt. Alapvetően finom volt. Lekvárból még rengeteg maradt, szóval várhattok valami rózsalekváros finomságot tőlem.


 Rózsalekváros kosárkák:

2 ek rózsalekvár
2 ek étcsokoládés fekete szeder lekvár
1 dl tejszín
2 sor tejcsokoládé
1 tábla fehér csokoládé
papírkapszlik

A fehér csokoládét megolvasztom. Majd egy ecset segítségével alaposan kikenem vele a papírkapszlikat. Hűtőbe teszem. Miután teljesen megszilárdult, lehúzom a papírt, így szép kosárkákat kapok. Félig megtöltöm őket rózsalekvárral, majd teszek a tetejére szederlekvárt. A tejszínt felforralom és beletördelem a csokit. Simára keverem. Kihűtöm és laza habbá verem. Habzsákba töltöm, és nyomok egy adagot a kosárkák tetejére.


 Az alsó réteg lekvár  a rózsalekvár:


 Ezt a lekvárt használtam, eredetileg Bulgáriából származik.


5 megjegyzés:

  1. Minden morzsáját szeretném, nagyon finom lehet! Arról már nem is beszélve, hogy milyen mutatós! :)

    VálaszTörlés
  2. Még sosem ettem rózsalekvárt, de a látvány alapján kipróbálnám! :)

    VálaszTörlés