2011. szeptember 7., szerda

Dinoszaurusz torta





És íme itt van Ő. Eddig a kedvenc tortám. Nagy B idei névnapjára készült. A Hal  torta volt a tavalyi, remélem fejlődtem valamit. Most a dinoszaurusz korszakát éli a gyerek, nem kis szenvedéllyel. 3,5 éves de rengeteg dinoszaurusz nevet tud, nem az átlagosakat, mint a T-Rex vagy a triceratops, az én gyerekem carnotaurusszal, meg amargaszaurusszal dobálózik, és felis ismeri mindet. Egyik szenvedélye a Dinoszauruszok királya című mese. Hát mit ne mondjak nem örültem a mesének, mert eléggé mangás, de még az enyhébb kategória. Vannak eltúlzott figurák de alapvetően nem durva, a dínók harcolnak egymással, de hangsúlyozzák, benne a jó és a gonosz ellentétét, a végén mindig a jó győz :) Szóval a dinoszaurusz tortám nem más mint Tankocska egy ha jól tudom sarchania fajtájú tüskés hátú, bunkós farkú dinoszaurusz. Ő a kedvence. Sose felejtem, képzeljétek puszilgatta és simogatta a tortát, hogy Anya ez a Tankocskám, az én Tankocskám, ez teljesen olyan. Hát  mit mondjak, csorgott a könnyem. Kell ennél több motiváció az embernek, hogy gürcöljön, és dolgozzon? Nekem biztos nem. Csinálom neki tovább, mert ette a tortát, -ami egyébként diós piskóta volt és diós- mogyorós- pudingos krémje volt. Nagyon feldobta az a  3 ek darált pörkölt mogyoró amit bele raktam. - én már azon törte a fejét hogy Anya legközelebb talán a Chomp- ocskámat meg a Terry-kémet is megcsinálhatnád (mese szereplői). Igények azok aztán vannak! Úgy érzem szívesebben készítek ilyen formatortákat, mint sima kör vagy téglalap alakút, jobban is mennek szerintem. Íme néhány kép Tankocskáról, tüskéi nélkül, majd a tüskéivel. Szerintem nagyon passzolnak hozzá, velük az igazi. 
Még valami, két kör alakú, 6-6 tojásból készült piskóta volt. Az 3-ba vágtam őket, majd elfeleztem az egyiket. Az egymás mellé tett 2 félkör volt a teste kicsit megfaragtam. A másikból kialakítottam a farokrészt, a lábakat, a nyakrészt és a fejet. A fejét egy pici darab piskótával magasabbra emeltem.









Belülről:


2 megjegyzés:

  1. Szuper ez a torta is!!! Bizony nagyon kellettek rá a tüskék, gratulálok nagyon ügyes vagy.
    Nagyon tündéri lehet a kisfiad, szinte látom magam előtt ahogy örült a tortának.:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Huh, még most is könnybe lábad a szemem, ha visszagondolok a pillanatra, őszinte, szívből jövő boldogság az arcán. Felejthetetlen!

    VálaszTörlés