2011. szeptember 22., csütörtök

Otellóhabos ekler

Ez egy kis kakukktojás. Elfogyott a mogyoróhab és a csokihab is, de még volt 2 eklerem, már megtöltve sárga krémmel. A hétvégi bonbonokból maradt még egy kevés otellóhab. Ide veled, gondoltam nem ronthatja el. Nem is rontotta. Mindenki akart belőle, úgyhogy harmadoltuk, negyedeltük, kollektív mindenkinek ízlett, mert kicsit pikáns volt tőle az ekler. Különleges mondhatni. Nekem is nagyon ízlett. Az arányokat úgy adom meg ahogy, készítettem, mert a bonbonoknál, lekicsinyítettem őket. A tészta és a krém itt is megegyezik a csokissal.


Otellóhabos ekler:

2 dl tejszín
1-1,5 dl otelló szőlőlé

A tejszínt elkezdem felverni, amikor már elég kemény apránként hozzáadom, a szőlőlét. Ezt látja az ember mennyit bír szép krémes legyem. Ha elértük ezt az állagot utána verjük míg keményebb nem lesz a hab. Hűtőbe teszem.

A fánkokat kettévágtam, megtöltöttem a sárga krémmel, majd rányomtam az otellós tejszínhabot. Rátettem a tetejét és megcsíkoztam csokoládéval. 



2 megjegyzés:

  1. A bonbonok után itt vannak az eklerek, hát rögtön elalélok ettől a látványtól. Mindegyik nagyon finom lehet, na és az otellótól a színe csodálatos!!!:)

    VálaszTörlés
  2. Az íze is mennyei, de a színét imádtam, akár itt akár bonbonban. Örülök, hogy tetszik :)

    VálaszTörlés